melonga.org

Duda Éva Társulat

gyereknap-szolnok-2019

Állandó fotókiállításuk most nyílt meg a Jurányi házban Dömölky Dániel Junior Príma Díjas fotográfus az elmúlt 10 év meghatározó pillanataiból készített képeiből.

Éva mendes

DUDA ÉVA TÁRSULAT: UTÓPIA Az utópia szó eredeti jelentése: a hely, ami nincs – nem létezik a valóságban, csak vágyainkban. Szeretnénk hinni benne, hogy létezhet egy élhetőbb, jobban berendezett világ. Duda Éva legújabb előadásában égető társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, merészen és őszintén. Az Utópia egy abszurd világ, tele önellentmondásos karakterrel, mértéktelenséggel, elfojtással és elnyomással. Egymástól nagyon különböző emberek kis csoportja feszül neki olyan nehézségeknek, mint a szabadság és a szuverenitás, a kirekesztés és megszégyenítés, az ellenségeskedés és manipuláció, a gyanakvás és a félelem, és közben egyre torzabb, egyre vadabb, egyre ismerősebb lesz a viselkedésük. Miért érezzük bajban magunkat? Az UTÓPIA egy abszurd világ, amelyben szimbolikusan vagy direkt módon idézzük meg azt a furcsa érzést például, amikor intoleranciát tapasztalunk más kulturális értékrendek irányába. Amikor körülöttünk elutasítást látunk a természeti értékek sérülékenysége felé. Amikor agresszivitás a válasz az eltérő gondolkodásra.

Stay with us, we'll be back soon with the summary videos, so stay tuned and take care, lets still keep eachother safe 😌 😷 Csuzi Márton utolsó szólója az EGYPERCESEKben. "Elsőkből lesznek az utolsók, ez az ötlet volt az első videós próbálkozásom a karantén alatt. Először is nagyon halkan és nagyon lassan akartam végigsétálni egy egyenes úton, majd időközben még jött a ruhák cserélgetése ami bennem olyan érzést keltett amit megfogalmazni nem is nagyon akartam, de nagyon hasonlított arra a hangulatra, amibe a karantén elején kerültem. Most a vége felé, még inkább aktuálisnak érzem. " Csuzi Márton 's last solo in ONEMINUTE project. "Firsts become lasts sometimes. This was my first idea during the lockdown, to record a slow and linear displacement, and changing clothes in the meantime, because it really felt similar to the state I was in when the pandemic started. Today it feels even more relevant. " Gabriella Bacsó utolsó EGYPERCESEK szólója "Alapvetően egy szólót akartam csinálni, de végül nem így sikerült.

Mennyi fér tíz évnyi mozdulatba? – Duda Éva Társulat: MIRROR bemutató – f21.hu – A fiatalság százada

If you missed the event, check it down below. Továbbiak MEGNYITOTTUK a regisztrációt a SUMMER INTENSIVE 2020-ra. Early bird akció 10%-os kedvezménnyel Július 10-ig. Jelentkezni az címen lehet. Az esemény linkjét lent találjátok! Várunk sok szeretettel!... REGISTRATION IS OPEN for our SUMMER INTENSIVE 2020 programme. Early bird discount available until 10th July. Send your application to Further information down below! See you soon! Esemény/event: Továbbiak EGY NAP MARADT hátra a regisztráció megnyitásáig, a SUMMER INTENSIVE 2020-ra! Ne felejtsétek el Early Bird jegyeinket sem, amik Július 1-10 között lesznek elérhetőek. Az esemény linkjét lent találjátok! ONLY ONE DAY LEFT until we open the registration, for SUMMER INTENSIVE 2020 programme. Don't forget the Early Bird tickets, available from July 1st to July 10th. Link down below!... Stay tuned! Továbbiak KÉT NAP MÚLVA nyitjuk meg a regisztrációt, a SUMMER INTESIVE 2020-ra. Early bird jegyek 10%-os kedvezménnyel kaphatóak Július 1-10 között.

(…) ezeket az érzéseket próbálom most humorba önteni, és vadabban, jókora szarkazmussal valahogy megfogalmazni, hogy ne nyomasszon annyira" – nyilatkozta Duda Éva a Trafóban bemutatott Wonderland produkció kapcsán. Az előadás a klímabeszélgetés után, 20 órától tekinthető meg a nagyteremben. Előadják: Bacsó Gabriella, Csuzi Márton, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Lukács Levente, Taba Benjámin, Rácz Réka és Vitárius Orsolya táncosok. Zenei szerkesztő: Vajdai Vilmos, jelmeztervező: Kiss Julcsi, fénytervező: Payer Ferenc, az animációk készítője: Fancsikai Péter, rendező-koreográfus: Duda Éva. Bővebb információk és online jegyvásárlás FB-esemény:

© 2002-2020 Programmagazin Kiadó Kft. A Duda Éva Társulat első alkalommal rendezi meg nyolc napon át tartó intenzív kurzusát augusztus 1. és 8. között, amelyre kezdőket, haladókat és profi táncosokat is várnak. SUMMER INTENSIVE 2020 (Fotó/Forrás: Duda Éva Társulat) A szervezők a járvány miatt előzetesen elmaradt nyári tanfolyamok miatt kívánják kárpótolni a táncolni vágyókat. A Társulattól nem áll messze a képzések szervezése, hiszen fennállásuk óta számos nemzetközi és hazai mestert invitáltak az együttes műhelyébe különféle workshopok keretében. A Csuzi Márton által létrehozott, ma már önállóan működő FLYING BODIES is innen nőtte ki magát, amely mára hazánk egyik legeredetibb táncos-akrobatikus továbbképző rendezvénye lett. Az augusztus 1-8. között zajló, főként hazai érdeklődőknek szánt SUMMER INTENSIVE 2020 programjában olyan mesterek oktatnak majd, mint Andrew Hefler (Grund Színház), aki improvizációs gyakorlatokat tart, Mészáros Máté (Onemancrowd), aki partering technikát oktat, Radóci Lillá tól (R3D ONE) hip-hopot, Rónai Attilá tól (Hofesh Shechter) és Rusu Andor tól (Unusual Symptoms) kortárstáncot, a Társulat művészeti vezetőjétől, Duda Évá tól pedig kompozíciós technikát tanulhatunk.

Duda Éva Társulat - M Studio (RO) - | Jegy.hu

baukó éva instagram éva mendes éva peron

BEMUTATÓ - 10 éves a Duda Éva Társulat: MIRROR - | Jegy.hu

Először dolgoznak színésszel, Sarkadi Imre Oszlopos Simeon című drámájából készült SIMEON főszerepét Rétfalvi Tamás, a Radnóti Színház művésze alakította 2014-ben. 2015-ben, a Tavaszi Fesztivál keretében jött létre a LEAR című előadás, melynek főszereplője Duda Éva volt, egyben az első, aki Magyarországon nőként formálta meg a király szerepét. Immáron 6 éve indították útjára a Beavató Színházi Bérletüket, ami a középiskolás diákok számára létrehozott színházi nevelési program, mely több műfajban: tánc – színház – slam poetry – film kínál közös alkotást a diákok számára. A társulat első összművészeti előadása, egyben első koprodukciója a Budapesti Operettszínházzal, a világhírű mexikói festőművésznő, FRIDA Kahlo életéről 2017. 03. 03 –án volt az Átriumban. JÖN: A 10 éves születésnapi bemutató WONDERLAND címmel a Trafó Kortárs Művészetek Házában. – 2019. november 4-5. Az új évad még számos meglepetést tartogat, hiszen újra látható lesz a társulat emblematikus LUNATIKA című darabja néhány alkalommal a MU Színházban, valamint továbbra is repertoáron marad a VIRTUS tánc-cirkuszi előadás a Nemzeti Táncszínházban, az UTÓPIA a trafóban, és a FRIDA Kahlo festőnő életéről készült előadás élőzenével, a megszokott helyszínen, az Átriumban.

  1. Demodex kezelése
  2. Felnőtt világítós cipő
  3. Duda Éva – Wikipédia
  4. 180g diéta kismamáknak
  5. Bombera Krisztina klímabeszélgetése a Duda Éva Társulat Wonderland előadása után - Librarius.hu
  6. 10 éves a Duda Éva Társulat: MIRROR

táncelőadás, 1 felvonás, 60 perc, 2020. Szerkeszd te is a! Küldés Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat! A jubileumi évfordulóját ünneplő Duda Éva Társulat MIRROR című produkciója az együttes elmúlt évtizedének összefoglaló előadása. A tíz év emblematikus momentumaira visszatekintő produkció válogatott szemelvényeket mutat be az együttes eddigi munkáiból két újdonsággal is kiegészülve. A társulat munkásságát a műfajok, stílusok és irányzatok sokszínűsége jellemzi, előadásai között nincsen két egyforma; ami közös bennük az a dinamikus, letisztult mozgásnyelv, az energikus, precíz formavilág, valamint az aktuális művészi és társadalmi témákra való érzékeny reflektálás. A progresszív kortárs táncelőadások mellett az akrobatikus, újcirkuszi és néptánc elemeket ötvöző produkciók és multidiszciplináris, nagy volumenű élőzenés táncszínházi projektek is színesítik a társulat palettáját.

2020 2017 2016 2015 Lear előadó Bemutató 2015. április 17. művészeti vezető Bemutató 2015. április 17. 2014 Simeon művészeti vezető Bemutató 2014. március 21. Rigoletto koreográfus Bemutató 2014. november 28. 2013 LOVE'n Go koncepció Bemutató 2013. február 5. rendező Bemutató 2013. február 5. Virtus koreográfus Bemutató 2013. április 5. rendező Bemutató 2013. április 5. díszlet Bemutató 2013. április 5. tér Bemutató 2013. április 5. látvány Bemutató 2013. április 5. 2012 Pinokkió mozgás Bemutató 2012. október 19. Radar! koncepció Bemutató 2012. december 21. AFTER koreográfus Bemutató 2012. május 11. jelmez Bemutató 2012. május 11. 2011 Credo alkotó Bemutató 2011. április 26. koreográfus Bemutató 2011. április 26. rendező Bemutató 2011. április 26. tánc Bemutató 2011. április 26. díszlet Bemutató 2011. április 26. Stopposok koreográfus Bemutató 2011. február 1. Lohengrin koreográfus Bemutató 2011. június 9. Rumble koreográfus Bemutató 2011. május 13. díszlet Bemutató 2011. május 13. jelmez Bemutató 2011. május 13.

Wednesday, 23-Feb-22 23:46:13 UTC