melonga.org

Húsvéti Sonka Teszt 2019 / Húsvéti Sonka Teszt 2010 Relatif

gyereknap-szolnok-2019

Pickben a zsír a nyerő Ami pedig a zsírokat illeti, a legmagasabb értéket a Pick békebeli sonkája érte el. Meglepő, hogy ára, és a többi – jónak minősíthető – eredménye ellenére a zsírtartalom ebben a termékben volt a legmagasabb. A zsírmennyiség terén a második helyet viszont a legolcsóbb termék, a füstölt-főtt változat foglalta el, melyet harmadikként a Zádor sonkája követ. Mivel ebben a körben viszont a cél a legalacsonyabb érték elérése volt, a győztes egyértelműen a Maroshús '99 lapockája. Íz és állag Az érzékszervi vizsgálatok alapján, a labor munkatársai úgy ítélték meg, hogy a Pick és a Zádor termék kellemesen füstölt, ám kissé sós. Utóbbi pedig helyenként kissé túlpácolt. A vecsési sonka szerintük jellegzetes, kellemes, ám kissé ez a termék is sós. Kevésbé pozitív a véleményük a Debreceni Csoport Húsipari Kft. vákuumcsomagolt sonkájáról. Szerintük ugyanis ennek a terméknek gyengébben füstölt illata van, kevésbé harmonikus az íze, puhább és helyenként szétpácolt. A Maroshús '99 sonkája szerintük egyébként "enyhén hőkezelt jelleget mutat", szájban kissé rágós, gyengébben füstölt, és íze kevésbé harmonikusnak mondható.

Erre figyeljünk a húsvéti sonka vásárlásakor | Világgazdaság

Lényegesen kevésbé sós és gumis, mint a fentiek, viszont íztelen és a belseje természetellenesen morzsalékos-mállós. A jelenlévő, gyakorlati gyártásban is résztvevő szakemberek szerint ennek is lehet több oka. Vagy leeső húsrészeket illesztettek bele húsragasztóval, vagy valamilyen fehérjeadalékot (sertésport vagy mást) adtak hozzá. Az utólagos ellenőrzésnél az derül ki, hogy valóban szerepel az adaléklistán az állati fehérje. Az alábbi három tesztelt ipari sonkánál árnyalatnyi különbségek állapíthatók csak meg. Néhol kilóg a cukor, másutt túladagolt a pácban a bors. Lágyabb sózásúak, mint a pápai vagy a Pick, nincs állott buké, mint a Régimódinál. Élvezeti értékük azonban jelentősen nem különbözik egymástól. Kaiser füstölt főtt kötözött sonka, a MECOM Group terméke (990 Ft/kg), az egyik legtöbb adalékot tartalmazó készítmény. Hazai füstölt főtt kötözött comb, a Hazai Húsmester Kft. terméke (1490 Ft/kg). Tauris füstölt főtt kötözött lapocka, szlovákiai termék, kapható az Auchanban (949 Ft/kg).

Ezt követi a Pick Békebeli diósonkája, míg a dobogó harmadik fokát a vecsési sonka foglalhatja el. A víztartalom azonban a vákuumcsomagolt főtt-füstölt kötözött lapockában a legtöbb, így ebben a megmérettetésben ez a termék a vesztes. Szigeti Tamás úgy látja, a magas víztartalom egyik oka lehet, hogy valószínűleg injektálási technikával pácolták a terméket. A legkevesebb víztartalom viszont egyértelműen a Pick sonkájában volt, ez tehát pozitív. Sonkák esetében egy határértéket állapítottak meg, melynek meg kellene felelni, ez pedig a só mennyisége: 7% a maximum – mondta el Szigeti Tamás. Nátrium-klorid, azaz konyhasó a legnagyobb mértékben a Maroshús '99 sonkájában volt, míg legkevesebb értelemszerűen a füstölt-főtt kötözött sonkában. Ám a vecsési sonka sótartalma is magasabbnak mondható, 7, 53 tömegszázalék. A szakértő szerint valószínűleg a hagyományos készítési mód áll ennek a hátterében, hiszen ha kádban szilárd konyhasóval borítják be a sonkát a füstölés előtt, nehéz szabályozni a nátrium-klorid tartalmat.

Húsvéti sonka teszt 2012 relatif

húsvéti sonka teszt 2019 date

• Finom, omlós, kicsit talán túl sós. • Ennek a legjobb az állaga. Nem zsíros, nem nagyon sós. • Mezei sonka, amit bármikor megvehetünk hétköznapokon. Túl sós. Pallini bükkfával füstölt, hagyományos kötözött sonka: 3, 31 pont, 1990 Ft/kg • Szálkás, rostos, sós, az ilyet szeretem! Nincs előre megrágva helyettem. • Nem gyorsérlelt, jó sós, el lehet rágni, kellemesen zsíros. • Finom, házi jellegű, igazinak tűnik. Néha kicsit nehéz összerágni. A színe szép. • Kinézetre és színre is a legjobb, itt volt a legjobban érezhető a füstölt íz. Pápai mestersonka: 3, 54 pont, 2390 Ft/kg • Korrekten meg van sózva, szép a színe is. • Jól néz ki, finom is, olyan, mint amilyennek egy sonkának lennie kell. Nincsenek cafatok. • Kellemes íze van, nem túl füstölt, nem íztelen, elég puha. • Eléggé tömörített, nem túl sós, kissé semleges ízű, a gyerekeknek is tetszhet. Kőrishegyi sonka: 3, 54 pont, 2590 Ft • Könnyen szét lehet rágni, nagyon finom az íze, jó az állaga és a színe. • A leginkább hagyományosnak kinéző.

Melyik a legjobb húsvéti sonka? – teszt | Free portál

húsvéti sonka teszt 2019 1
  1. Húsvéti sonka teszt 2015 cpanel
  2. Star wars kanon konyvek youtube
  3. Vanilin cukrászda torták
  4. Húsvéti sonka teszt 2019 en
  5. Húsvéti sonka teszt 2009 relatif
  6. 7-féle húsvéti sonkát teszteltünk, és kiderült, mennyi különbség van sonka és sonka között! | NOSALTY
  7. Húsvéti sonka teszt 2019 1
  8. Győr-Moson-Sopron megye, ingatlan, Lakás, Eladó | ingatlanbazar.hu

Milyen sonkát érdemes venni? - Akinek számít a pénz, célszerű, ha az ár-érték arányra is figyel - Az én pénzem

Baroni kötözött lapocka Vélemény: Ennek a sonkának igazán finom és átható füstös illata volt, a hús és a zsír egyenlő arányban oszlott el a sonkában. A füstöz ízű, világos színű hús szinte rögtön szétesett a szájban, többek szerint egy kicsit lehetett volna sósabb a pác. LÁSSUK A VÉGEREDMÉNYT! NÉV HONNAN? ÁR / KILOGRAMM 1. Spar 2390 Ft / kilogramm Penny 1699 Ft / kilogramm 2. Tesco 990 Ft / kilogramm 3. 1090 Ft/ kilogramm 4. CBA Príma 1990 Ft / kilogramm 5. 6. Lidl 879 Ft / kilogramm EZ IS ÉRDEKELHET:

húsvéti sonka teszt 2014 edition

keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x) vásárlás | teszt | sonka

Wednesday, 23-Feb-22 23:32:05 UTC